Waar ik ook heel blij van word is het (landelijke) Waardigheid en Trots programma waar ik aan meewerk als strategisch coach. Hierbij ondersteun ik organisaties en teams om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Ik mag mij met alle niveaus binnen de organisatie bezighouden en dat maakt het heel interessant.

Programma waardigheid en trots

In februari 2015 presenteerde voormalig staatssecretaris Van Rijn zijn plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ als startpunt om de verpleeghuiszorg in Nederland te verbeteren.

Mijn bijdrage bestond uit de strategische ondersteuning en advisering bij de implementatie van het kwaliteitsprogramma Waardigheid en trots (W&t) in een verpleeghuis. Dit programma van de betreffende organisatie bestaat uit vier pijlers: basis op orde in het primaire proces, inzet van personeel kwantitatief en kwalitatief, versterken van het leiderschap en het transformeren van ondersteunende diensten.

Mijn rol richtte zich op het versterken leiderschap, coaching van de bestuurder, sparringspartner van de bestuurder bij complexe vraagstukken en begeleiden versterken primair proces waar nodig.