Mijn achtergrond

Van oorsprong ben ik ergotherapeut en later afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit studierichting Beleid en Management in de gezondheidzorg. Daarna stond dé baan voor mij in de krant: het invoeren van intercollegiale toetsing bij ergotherapeuten. Zo ben ik het kwaliteitsmanagement ingerold en heb ik bij het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) en een revalidatiecentrum gewerkt.

Cambodja

Ik ben in 2001 twee jaar in het buitenland geweest en heb ik in Cambodja, in samenwerking met een lokale ontwikkelingsorganisatie, een armenfonds opgericht in een ziekenhuis. Om er zo voor te zorgen dat iedereen gelijke toegang heeft tot zorg – ook als zij het niet kunnen betalen.

Terug in Nederland

Bij terugkomst in Nederland kon ik weer voor het kwaliteitsinstituut CBO aan de slag om visitatie onder medisch specialisten verder te ontwikkelen. Daarna heb ik de overstap naar het ziekenhuis gemaakt om eerst te werken als kwaliteitsmanager en vervolgens als programmamanager Lean en Capaciteitsmanagement. In deze periode hield ik mij bezig met een groot capaciteitsproject waarbij het kort gezegd ging om de bedden-, de OK- en policapaciteit beter op elkaar af te stemmen.

Om ook een andere (zorg)tak van sport te leren kennen ben ik in de ouderenzorg bezig geweest met een verbetertraject kwaliteit om te voldoen aan de kwaliteitseisen van de inspectie. Dit deed ik tot 2017 twee dagen per week.

In 2017 ben ik gestart met mijn eigen adviesbureau: Maud Bik, organisatieadvies. Daarvoor heb ik inmiddels een aantal opdrachten uitgevoerd, die u kunt vinden op de pagina: Mijn opdrachten. Tevens ben ik sinds 2017 verbonden als associé en adviseur aan de Vreelandgroep.